Tuesday, August 23, 2011

sambung cite yg tak hot..

alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..masih bernyawa di bumi Allah ini..
semoga kita sentiasa menjadi insan yg bersyukur atas kurnia Nya insyaallah..
sambung cite yg dah lame kuar oven nih..hehe..

*cite nih maybe ade tokok tambah..wa3~sbbnye yg melahirkan anak nih tau sakit je..jd full story kene tanye cik abg lah..sbb die ade sebelah selama hampir 6 jam dlm labor room..huhu..

start induced dlm pkul 9.15pg mcm tuh and doctor kate ubat nih berkesan after an hour..so blh baring2 dulu dkt dlm bilik..smpi pkul 10.15pg mcm tuh dah start rase tak sedap and skali lg psg alat utk scan contraction and jantung bb..contraction dah start..cik abg yg tgk mesin tuh punya graf..kite tak nmpk..and time tuh contraction dtg seminit2..nak tarik nafas pon kene cepat2..huuuu..
masyaallah sakitnye..mmg kuat giler kot pegang tgn shahrin klu contraction dtg..sambil bace surah2, ayat kursi dan doa nabi yunus..kadang2 smpi tak larat nak bace..cik abg bg semangat dan tolong bacekan kuat2..
"Ya Allah maafkan aku..ampuni dosa2ku jika ketika bertarung melahirkan anak ini aku masih melupakan mu ya Allah..tempatkan kami di kalangan org2 yg beriman ya Allah"
sambil2 tuh just minum air kosong je sket2 dgn straw cik abg pegangkan..

tak ingat pukul brape doctor dtg cek bukaan..and doctor kate selang minit contraction and jantung bb tak bagus..huuu..bakpe lah plop dah risau..and doctor cek ubat yg die letak td..rupe2nye kedudukan ubat tak betul sgt..setelah dibetulkan contraction jd selang 3 minit jantung bb pon dah ok and kene byk2 sabar ye walaupun tak suke!!!!!huhu..then doctor bg ubat supaya senang buang air dulu..

ibu n ayah n angah dtg dr keramat dlm pkul 11 lebih mcm tuh..time cik abg pergi jumpe ibu tuh..taktau nak paut tgn dkt sape lg dh..huuu..sentiasa kene doa n doa..sambil contraction dtg pegang muke sendiri..haha..taktau lh..

mule2 baring je atas katil..sekali nurse dtg ckp, "awak nih mcm tak semangat je nak beranak!!"..adey..pastu die suh duduk..nurse kate tak payah nak pegang2 tgn suami tuh..haha..yelh2..time duduk tuh bile contraction dtg mmg pegang katil jelh..care tarik nafas pon dah tak btul..cik abg tgk geram je..haha..kasi cube plak die yg beranak..hihi..

dlm pkul 3 ptg mcm tuh dah buka dlm 7 cm kot..doctor kate dh blh dah nih sblm pkul 4 blh kuar dah nih..ape lg..push argh..punggung stay atas katil..kepala and dagu dkt kan dgn badan ambik nafas push..mmg blasah je push takde rhythm langsung..cik abg dah kate, satu, due, tige..push!!! haha..taktau nak kate ape..last push sblm bb kuar blh plak kite ckp kat doctor, "stop!!!!!"..sume org dlm labor room dah marah..tp lepas ckp mcm tuh truskan push sket lg bb dah kuar...huuuuuuu..alhamdulillah!!!!!!!!!!!!!!!! (cik abg nanges..huk3~)

inilah hasilnya..setelah bertarung hampir 6 jam..dgn jahitan yg byk sbb angkat punggung last minute tuh..siyes tak perasan~


Abdullah Aish Wafiy bin Norshahrin


5 comments:

saido said...

Lepas ni citer pasal nape pilih nama bb tu tau ;)

p/s Bila bakal bini ak nk beranak nanti, insyaAllah ak suruh dia baca entri nih.. ;p

NzahidahZ said...

Aish memang encem laa...cuke cuke..hehe

Islah nafsah..Ud'u ghairak said...

saido..haha..insyaallah2..byk bende nak cite pengalaman jd parent nih..cepat2 lah cari bakal bini tuh..huhu..

ida..aish byk jerawat kat muke a.k.a ruam..huhu..

Dalila said...

Cute wei baby ko..x sabar nak tgok...

waa..sakitnya beranak aku rasa nak pengsan dah ni...hahahhaa

Islah nafsah..Ud'u ghairak said...

ila..hehe..meh aaa dtg umah..sakit wei beranak..huk3~