Sunday, June 24, 2012

atarashii seikatsu

fuh..fuuuuuuh..lama dah tak kasi updet..

nak updet sket lah..aish kun mou soro soro 1 years old desu..
this becoming 11th of July 2012..
teringin juga nak sambut besday for him..
but no respond..huuuu..
takpelah..ummi tetap sayang aish jugak wlu pon tak celebrate besau2 tau aish kun!!!

tsugi..skang dah almost 1 month++ keje kat satu company jepon..
maxell tohshin namenye kat batu berendam..
no comment about this company..
but i'm not going to susume this company to otoko..huk3~
kene kije hari sabtu plak tuh..iya desukedo..shikata nai..
betulkan niat anda wahai farah chan!!!!

lagi ape ek?owh2..i'm really like to do business right now..
dah try jual baju muslimah..and towel..
wlupon kadang2 takde respon tp really hope one day I can do business from home..
what ever kind of business I don't mind..
but the important is, the business will give advantage to the muslim/muslimah world's..insyaallah..

why from home????
really want to jage anak sendiri sgt2..
wlupon actually dulu byk tdo..n paksa aish tdo same2..
tp after keje nih..masa tdo siang dah kureng..
cuma blk keje sooooOooo tired lah..
masak pon kureng..jgn lah kasih sayang cik abg pon makin kureng..hohoho..

lapangkan rezeki kami Ya Allah..
berikan kesihatan yg baik buat kami Ya Allah..
jadikan kami hambaMu yg lebih baik Ya Allah..
rabbana hablana min ladunka rahmah innaka antal wahhab..amin!!!



see..how cik abg tak suke amek gambar dgn bini die..wakkakaka..

hari tuh g jln2 kat taman rama2 ayer keroh dakke??huhu..
saje bawa aish kun jalan2..kasik layan gambar sket..





klah..mau solat n tdo..esok kije plop~

Thursday, April 5, 2012

aish kun..

video

sajer upload video aish kun..
nnt dah besar blh kasik tgk kecik2 guane..huhu..

Monday, April 2, 2012

tambah kalori..yeay!!

2 years already..alhamdulillah..

takbir..allahuakbar!!!takbir..allahuakbar!!!
alhamdulillah..already masuk 2 years our wedding..
2nd april 2010..and today 2nd april 2012..


and blessed with si buday kecik baru tumbuh gigi 2 btg nh..
abdullah aish wafiy..semoga menjadi jundullah insyaAllah..


walaupun bukan setiap hari nya indah2 belaka..
tp kene sentiasa berusaha utk jadikannya indah..huhu..
disirami dgn sakinah, mawaddah dan rahmah..

tadi baru pulang dr hantar adeq2 ktj fly ke nihon..
terima kasih yg tak terhingga kepada suami tercinta..
sbb sanggup hantar daku jua ke KLIA dan menunggu dgn sabarnya..
walaupon esok hari keje..melaka-bangi-klia-melaka..

gembira utk mereka..
almost 2 years kenal diorg dan mcm2 memori bertakhta di hati..
walaupon tak dpt nak salam semua..
semoga kami terus mencari dan melaksana matlamat hidup kami..
minna ganbatte..akak pon ganbarimasu!!


pic di atas nih gambar promosi yer..
kot2 lah ader sesape nak tempah..hehe..
tp saye masih beginner..
inilah hasil drpd kerja tgn pertame saya..huk3~
jahitan di tepi masih buruk2 lagi..
akan perbaiki dari semase ke semase..

Wednesday, March 14, 2012

mampukah aku??

Friday, March 2, 2012

cancel..

seyes tak tahu nak plan ape future..
klu fikir duniawi..
mmg sume bende nak and must complete..

Wednesday, February 29, 2012

copy paste~

impian yg memerlukan usaha sayang!!

Sharing is caring #2
Nk berkongsi quote dr buku Prophetic Parenting...
" Kebanyakan orang belum menyadari bahawa anak2 adalah salah satu unsur umat ini. Hanya saja dia bersembunyi di balik tabir kekanak-kanakannya. Apabila kita singkap tabir itu, pasti kita ketemukan dia berdiri sebagai salah satu tiang penyangga bangunan umat ini. Akan tetapi, ketentuan Allah pasti berjalan, iaitu bahawa tabir tersebut tidak akan tersingkap SELAIN DGN BIMBINGAN DAN PENDIDIKAN SECARA BERKALA, SEDIKIT DEMI SEDIKIT. Oleh kerana itu, harus dilakukan dgn perencanaan yg matang dan bertahap."
- Asy-Syaikh Muhammad al-Khidhr Husain rahimahullah...

Muga Allah berikan kita kekuatan utk terus istiqomah dgn setiap usaha kita membentuk para penolong2 agama Allah yg akan meninggikan yg Al-Haq di masa depan, biiznillah~~ =)"