Tuesday, May 31, 2011

mata half day..

hari nih ayang half day lagi..smlm pon half day gak..haha..
tp smlm g anta kete kat bengkel kene servis dah minyak hitam nye..
hari nih punye half day sbb nk teman wifey nye g klinik kerajaan..
mmg pagi kaw2 punye kitorg g klinik kerajaan kat seksyen 7 s.alam..7.15 pg dh b'tlk..
sbb dl penah g dlm pkul 8 mcm tuh utk tanye2..
ramai giler org dah klu pkul 8 mcm tuh..
alhamdulillah pg nih sbb hujan lebat kot dlm pkul 7 pg tuh..
m'jdkan kitorg org ke-3 amek nombor..huhu..

oleh kerna mcm dah tukar plan utk deliver little khalifah kat hospital kerajaan..
maka decide lah utk pergi check up kat klinik kerajaan..
utk buat buku merah org kate..
spjg proses check up yg stat pkul 8 pg tuh..
mule2 amek berat and ukur tinggi..pastu plak cek blood preasure..
alhamdulillah sume ok stakat tuh..tp dah kene bising2 dgn nurse asal dtg lmbt..
"knape lmbt dtg buat check up kat sini??dh 8 bln lebih nih??"..soal nursey..
jwb cik abg.."sbb sblm nih buat kat private..
skang decide nk beranak hospital kerajaan"..
kata nursey.."ooOoo..hospital kerajaan 2nd choice lah??"
kami berdua.."????? (diam membisu)"..hahaha..

pastuh..g plak amek darah lg skali..dl dah penah amek dah kat klinik an-nur..
tp sbb tak g amek surat sume lg dkt klinik tuh..t'paksa lah buat skali lg test..
yg tak best nye..result kurang memuaskan..kepekatan nye rendah..
tak faham sgt sbenarnye..tp maybe sbb tak sarapan lg pg td trus g check up..
pastu test urine plak..

dpt result kene jumpe nurse blk..
kene marah lg sbb lmbt dtg check up and takde surat dr klinik sblm mengatakan dah buat test darah and dah amek kancing gigi punye vaksin..haha..
esok kene g amek nih sblm next check up..
skali kene tanye asal tak buat dkt klinik kerajaan seksyen 19??kan dkt dgn umah..haha..
ade rupenye..ingatkan tuh dewan MBSA je..rupe2nye sblh dewan tuh ade..
pasnih next check up blh g seksyen 19 jelh..beria benor g smpi seksyen 7..
tp tak mengape..blh p bli Big Apple..wa3~mengidam dr smlm..kui3~

oowwhh..byknye bende tak reti lg ni..
takpelah..insyaallah belajar perlahan2..ya Allah permudahkanlah..

2 comments:

AsMiza said...

ganbare aci!!!

NzahidahZ said...

belajar slow2..nnt ajar kami pulak..hehe