Tuesday, November 29, 2011

bila lame tak practise!!

regarding baru nih yg g kelas deco cake tuh..
sgt2lah berat hati..sbb nye kene tinggalkan aish buat pertama kalinya..
memikirkan klu tak buat skrg bila lg..
maka pergi jugak kelas deco cake tuh..

dah lah tak penah buat stok susu..
hari jumaat baru nak pam..huuuu..
tak berjaya pam dgn byknye..
ingatkan klu dah lame2 aish minum susu akan jadi meriah..
rupe2nye same je mcm dulu..
salah pam ke taktahulh..atau susu mmg sketkan..

teruskan jugak utk pergi ke kelas deco cake..
jd..ayahnye and adekku amsyar yg darjah 4 tu yg tolong jagekan..
susu dpt dlm 2 oz stgh gurai jer..huuuu~
dahlah lame tak practise botol dah..
soooooo~aish takmo sgt minum dari botol..
practise dlm seminggu sblm pon tak berjaya sgt..

so pada hari kejadian..ayahnye tlh bg minum susu yg ummi nye pam pakai picagari yg mkn ubat tuh..syouganai aish~huhu..
inilah hasilnye klu tak practise awal2..menyesal deshita..
and juga tak buat stok susu awal2..
ayahnye berjaya bertahan 2 jam je..
for sejam stgh aish nanges tanpe henti..lebih kurang dr pkul 1~2.30 ptg..
ayahnye asek call je ummi taktau nak buat ape dah..
last2 diorg dtg kat tmpt deco cake tuh..blaja dkt taylor's college..

ummi smpt lari kelas jap 5 min bg aish susu..
last2 diorg tunggu kat luar jer..smpi lah ke pkul 5 ptg..hak3~
doushiyou aish kun..ummi nak buat cane nih..
ummi taktau lg mase depan ummi nih nak keje ke tak lg..
klu buat stok skang nnt tak keje plak..
klu tak buat nnt nak keje plak..
minum dari botol pon nak kene practise lg selalu..aiyo~

2 comments:

Shera Nasir said...

alahai siannye aish nk yg ori gak ekk..hehe..train je kot ikut botol in case emergency ape2 ke lps ni kan..pnah jaga maryam(anak iluni) sehari..mmg nangis je xmo susu botol sbb dah biasa duk ngan ummi die..kalut aku n beko pujuk die..haha..sanggup die x minum susu dr 11am-5pm..pastu da lapa sgt agaknye bg lg susu botol trs habis sebotol penuh tu..hehe

AsMiza said...

alahai..cabarannye tinggi betui nak jage anak kecik ni kan..huhu..