Thursday, April 14, 2011

aiyok..tak tahu..

knape tajuk tuh..sbb nye tinggal lg 2 bln gurai jer lagi..
ummi dah chuak lah sayang oi..
blh ke ummi jd ummi nih???
klu dikenang2kan apa yg telah dibuat semenjak berkahwin nih..
takde ape yg menambah ilmu di diri ini..
saikin pon asek tdo lepas hubby bertolak g keje..
then bgn dlm pkul 10 pg mcm tuh..
berazam nak tambah ilmu ttg parenting..tp apa hasilnya ye??
takde satu hasil pon..huaaaaaa!!!!!!!!!!

smlm alhamdulillah check up utk 7 months pregnancy..
waktu 6 months dulu..doktor dah amek darah..
and smlm dpt result wlupun tak brape nk faham doktor ckp ape..
tp alhamdulillah semuanya normal..insyaallah..
sbb tuh je word yg faham doktor ckp..
yg lain2 tu level darah sume tak pasti brape yg spatutnye normal tuh..huhu..
blh plak mcm tuh kan?!

then terus doktor suh baring and scan baby..
tanye doktor sihat ke tak kandungan ummi nih..
ramai ckp perut tak besar sgt..ummi dah risau..
kali nih naik berat 2 kg klu ikut penimbang klinik..tp ikut penimbang umah..1.5 kg jer..
nk kate tak ckp mkn..alhamdulillah mainichi kenyang je ummi..
tp doktor kate..itu biase utk kandungan pertama..
nnt dah pregnant2 sterusnye naik lah lagi badan tuh..
wa3~takmo naik..takmo naik..nnt asek kene bli baju baru je..haha..
insyaallah akan cuba berpantang dgn baik..

waktu scan..alhamdulillah..kepala baby dah ke bwh and 
mmg spatutnye ke bwh dah pon time2 nih..
saiz kepala daitai telinga ke telinga dlm 7 cm..(28 weeks)
kepala nmpk sblh jer mata..
taktahu lah ape gaya anak ummi dlm perut nih..
yg pasti nye muka nye m'hadap ke tulang blkg ummi..jd tak berape nmpk..
si ayah nya plak tertanye2 jantina nye..
skodeng punye skodeng..mule2 baby takmo kasi tahu..
tp alhamdulillah..baby kasi juga..and 70% boy kamoshirenai..
lg 30% tunggu bile dah kuar nnt..doktor tak berani jamin..huhu..
ummi harap sgt2 anak ummi sihat walafiat..
risau sbb ummi rase ummi nih lembik..jgnlah anak ummi ikut ummi nih k..


saigoni..check up kali nih kene cucuk jarum lagi..huuu..
ummi tak suke bende sakit2 nih..tp nak beranak nnt lagi sakit kan..
insyaallah ummi tahan..
kena cucuk sbb doktor nak kasi ubat kancing gigi..
needs to take twice..skali kali nih..and satu lg next month plak..
smpi skang nih terase lagi sakit kat lengan kiri..
mana2 tgn pon blh..jadi bg tgn yg kurang buat kerja..hoho..
mcm lah byk buat kerja sgt kan..hihi..
dewa..total kali nih RM 101..check up..scan..cucuk jarum and ubat2an..

alhamdulillah semua ok..
Allah uji seseorg hamba itu mengikut kemampuan nya..
semoga dpt tempuh kehidupan di dunia ini sbg bekalan di akhirat kelak..insyaallah..

4 comments:

shAhIdA mIdi said...

aci ganbare!

AsMiza said...

pahh....lagi 2 bulan je..rase cepattt je mase berlalu.
ganbare!!jage kesihatan...

Islah nafsah..Ud'u ghairak said...

thanx sha!!ganbarimasu!

Islah nafsah..Ud'u ghairak said...

tulh..soro2 da ne..insyaallah..